انواع لوله و کاربردهای آن ها

5/5
فهرست مطالب ارائه شده در این مقاله:

هیچ شک و شبهه‌ای وجود ندارد که تک تک شما به‌عنوان خواننده این مطلب، به خوبی می‌دانید که لوله چیست. چه نوجوان باشید و چه حتی کودک دبستانی، چه متخصص باشید و چه فردی معمولی، خیلی خوب می‌دانید که انواع لوله به چه چیزی گفته می‌شود، چه کاربردی دارد، چگونه از آن استفاده می‌شود و اینکه چقدر پرمصرف و مهم است. این اختراع بشر، بدون شک از جمله‌ی مهم‌ترین مصالح ساختمانی اختراع بشر است و انسان، به کمک آن توانسته است تا مشکلات بسیاری را حل کرده و زندگی را برای خودش، به شدت آسان کند. پس با ما همراه باشید تا بیشتر و بهتر بدانیم که لوله چیست ؟

لوله چیست | کاربرد انواع لوله چیست

اما موضوعی که در این میان وجود دارد، این است که کمتر کسی از تاریخچه این وسیله آگاه است. به علاوه، عده‌ی معدودی انواع لوله را می‌شناسند، متریال، مواد اولیه ساخت لوله و البته نحوه ساخت آن نیز ممکن است برای دیگران، موضوعی باشد برای کنجکاوی و پرسشگری؛ زیرا که کمتر پیش می‌آید در مقاله‌ای، این قبیل مسائل را مطالعه کنیم. اما ما امروز، در این مقاله از وب‌سایت «آریا پایپ» قصد داریم تا نگاهی تازه به لوله و انواع لوله داشته باشیم و هر چیزی را که تا به امروز درباره‌اش نمی‌دانستید، برایتان شرح دهیم. با ما همراه باشید.

لوله چیست؟

این سوال شاید در ظاهر اندکی مضحک به نظر برسد، شاید با مشاهده آن احساس کنید که اصلاً هدف از پرسیدنش چیست، اما شرط می‌بندم اگر خیلی از شما بخواهید تعریفی دقیق از آن ارائه دهید، در گفتنش باز می‌مانید. به همین دلیل، در همین ابتدا، اجازه دهید تا با نگاهی علمی و تخصصی ببینیم که لوله چیست؟

در تعریف لوله، می‌توان اینطور بیان کرد که:

لوله یا به انگلیسی «Pipe» نوعی مقطع توخالی است؛ به شکل استوانه و یا گاها سایر اشکال است و از آن برای انتقال مواد قابل جریان، مثل آب، گاز، دوغاب، پودر، توده های جامدی کوچک و… استفاده می‌شود.

انواع لوله بسیار متفاوت است؛ این دسته از مصالح ساختمانی را معمولاً بر اساس ضخامت، قطر، و جنس، در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌دهند.

در ادامه تعریف لوله چیست، بد نیست بدانید که پایپ‌ها، نه تنها برای انتقال مواد قابل جریان به کار می‌روند، بلکه در مواردی، برای ساخت و ساز نیز استفاده می‌شوند؛ چرا که تحقیقات و بررسی‌های تخصصی نشان داده است که مقاطع توخالی همچون این دسته از مصالح ساختمانی، در مواردی به نسبت مصالح دیگر (مثل میل گرد و مصالح توپر) ، مقاومت و استحکام و سفتی بیشتری از خود نشان می‌دهند.

به‌صورت خلاصه، می‌توان اینطور گفت که پایپ، می‌تواند از متریال و مواد مختلفی ساخته شود. از جمله رایج‌ترین متریال برای ساخت این وسیله، می‌توان سرامیک، شیشه، فایبرگلاس، انواع فلزات، بتن و پلاستیک را نام برد. حتی جالب است بدانید که در گذشته، آن را از چوب، سفال و سرب نیز درست می‌کردند. نوع پروژه و آن چیزی که قرار است از داخل پایپ عبور کند، همگی در انتخاب متریال لوله، تأثیرگذار خواهند بود. البته در بخش‌های بعدی، این مسئله، یعنی متریال لوله را به‌طور مفصل، بررسی خواهیم کرد.

تفاوت پایپ و تیوب

در بیان تفاوت پایپ ( یا همان لوله ) و تیوپ می توان به این مورد اشاره کرد که در استفاده رایج، کلمات پایپ و تیوب معمولاً بجای یکدیگر بکار می روند، اما در صنعت و مهندسی، هریک تعریف منحصر به فرد دارند. بسته به استاندارد قابل اجرا که بر اساس آن تولید می شود، پایپ به طور کلی با قطر اسمی، قطر خارجی ثابت (OD) و میزان ضخامت مشخص می شود. تیوب اغلب با ضخامت OD و دیوار مشخص می شود، اما ممکن است با هر دو قطر خارجی OD وقطر داخلی (ID) همراه ضخامت دیوار مشخص شود.

پایپ به طور کلی با یکی از چندین استاندارد صنعتی بین المللی و ملی تولید می شود. در حالی که استانداردهای مشابهی برای تیوب های صنعتی خاص وجود دارد، لوله اغلب به اندازه های سفارشی و طیف وسیع تری از قطرها و تحمل ها ساخته می شود. بسیاری از استانداردهای صنعتی و دولتی برای تولید پایپ و تیوب وجود دارد. اصطلاح “تیوب” معمولاً برای مقاطع غیر استوانه ای، یعنی لوله های مربع یا مستطیل نیز به کار می رود. به طور کلی، “پایپ” در بیشتر نقاط جهان رایج تر است، در حالی که “تیوب” در ایالات متحده بیشتر استفاده می شود.

اغلب پایپ ها تقریباً همیشه با استفاده از اتصالاتی مانند زانویی، سه راهی و غیره ساخته می‌شوند، در حالی که تیوب ها ممکن است به صورت سفارشی خم یا فرم دهی شود. برای موادی که انعطاف ناپذیر هستند، نمی توانند فرم بگیرند، یا در مواردی که ساخت و ساز توسط کدها و استانداردها، کنترل می شود، تیوب ها نیز با استفاده از اتصالات تیوپ به هم متصل می شوند.

تفاوت پایپ و تیوب با شلنگ ها در این است که هر دو “پایپ” و “تیوب” دلالت بر سطحی از استحکام و دوام دارند، در حالی که یک شیلنگ (یا لوله شیلنگی) معمولاً قابل حمل و انعطاف پذیر است.

نگاهی کوتاه به تاریخچه لوله

بدون شک اگر برای دانستن اینکه لوله چیست این مقاله را مطالعه می‌کنید، پس خواندن این بخش هم برایتان جذابیت خواهد داشت.

تاریخچه پایپ و لوله‌کشی را شاید بتوان به دوران روم باستان نسبت داد. در آن زمان، رومی‌های وقتی برای اولین‌بار متوجه شدند که آب روان را می‌توان با استفاده از قوانین فیزیک و جاذبه به مناطق دیگر انتقال داد، از فرصت به دست آمده استفاده کردند و از مناطق دور دست، از چشمه‌ها و از کوهپایه‌ها، آب تمیز را به شهرهای بزرگ انتقال دادند. این کار نه تنها نشانه‌ای از تمدن مدرن آنان شد، بلکه تاثیر شگرفی بر بهداشت هم داشت و سلامت جامعه را تا به حد زیادی افزایش داد.

رومی‌ها به کمک کانال‌های بزرگی که قطعا نظیرش را دیده‌اید، آب را به شهر آورده و سپس به کمک لوله‌کشی، آن را به حوضچه‌هایی که در سرتاسر شهر وجود داشت، انتقال می‌دادند. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید که قدمت استفاده از این لوله‌های سفالی، حتی به قبل از روم باستان نیز باز می‌گردد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد که در هند باستان نیز سیستم لوله‌کشی وجود داشته است.

حتی در ایران نیز آثار بسیاری از لوله‌کشی وجود دارد. تاریخچه پایپ در ایران حاکی از آن است که در تمدن‌های بسیار قدیمی، مثلا در حدود ۵۰۰۰ سال پیش نیز لوله‌کشی وجود داشته است.

اما تاریخ لوله‌کشی مدرن در ایران، به سال ۱۳۰۱ شمسی باز می‌گردد. در این سال، طرح لوله‌کشی شهری برای اولین‌بار توسط نهادهای دولتی مطرح شد و این پروژه، در بخش‌هایی از شهرهای آبادان، بیرجند و مشهد، به ثمر نشست. حتی بسیاری باور دارند که اولین سازمان آب‌رسانی شهری در ایران، «بنگاه آبلوله بیرجند» بوده است که فعالیت خود را از سال ۱۳۰۲ آغاز و در نهایت تا سال ۱۳۷۲، ادامه داد.

تاریخچه لوله چیست | اولین لوله های سخته شده توسط بشر

عوامل مؤثر در انتخاب لوله مناسب

همانطور که پیشتر در بخش لوله چیست به آن اشاره کردیم، عوامل بسیاری در انتخاب نوع این مصالح ساختمانی، مؤثر خواهند بود. برای اینکه بهترین نوع آن را برای کاربری خود انتخاب کنیم، پیش از هر چیز باید فاکتورهای مختلف را در نظر گرفته، و سپس با توجه به آن فاکتورها، به سراغ پایپ مناسب برویم. به‌طور مثال، نوع کاربری، میزان فشار، میزان دما، بودجه و هزینه، همگی در انتخاب بهترین نوع، نقش ایفا می‌کنند.

به علاوه، بد نیست بدانید که پایپ‌ها از ابعاد نیز به دو نوع لوله بلند و لوله کوتاه تقسیم‌بندی می‌شوند. نوع کاربری و استفاده‌ای که قرار است از پایپ بشود نیز، خود در انتخاب یکی از این دو موارد، دخیل است.

از نظر متخصصان، برای انتخاب لوله مناسب، باید فاکتورها و معیارهای زیر را در نظر داشت:

  • دبی و فشار سیال (همان چیزی که قرار است در پایپ جریان داشته باشد)
  • نوع سیال و میزان خورندگی آن
  • وضعیت محیط و شرایط آب و هوایی محل قرارگیری پایپ
  • روکار بودن، یا توکار بودن
  • میزان وجود ارتعاش در لوله‌کشی

و در آخر، باید ضخامت پایپ نیز اشاره کرد. با توجه به تمامی موارد بالا، ضخامت نیز امری بسیاری تعیین‌کننده است. به صورت ساده، ضخامت را می‌توان به کمک قطر داخل و خارجی پایپ به دست آورد، اما اگر بخواهیم این کار را به صورت استاندارد و دقیق به انجام برسانیم، باید از دو روش زیر استفاده نماییم:

  • استاندارد فلنج

روشی بسیار رایج و البته کم‌هزینه که توسط متخصصان و اهل فن به کار می‌رود و به صورت روزانه، شاید بسیاری از افراد از آن استفاده کنند.

  • بررسی دقیق طراحی سیستم

که بسیار دقیق‌تر از روش قبلی است، اما به طبع بسیار پرهزینه‌تر است. این روش، بیشتر برای تعیین ضخامت لوله‌هایی به کار می‌رود که بخواهیم به کمک آن‌ها، سیالات ارزشمند را جابه‌جا کنیم.

بد نیست بدانید که در اصطلاح تخصصی، برای بیان ضخامت، از عبارت «رده لوله» نیز استفاده می‌شود. رده، همان شاخص استاندارد ضخامت است (با نام شاخص وزنی نیز شناخته می‌شود.) حتی عبارت «اسکجول لوله» یا همان «SCH» نیز برای بیان همین مفهوم به کار می‌رود.

برای آشنایی بیشتر به مقاله رده لوله مانیسمان چیست مراجعه نمایید: رده لوله مانیسمان چیست

تفاوت لوله و تیوب

از دیگر مواردی که باید در در مقاله لوله چیست به آن اشاره کنیم، شرح تفاوت لوله و تیوب است. به طبع، از نظر علمی و تخصصی، این دو با یکدیگر فرق بسیاری دارند؛ اما درست مثل خیلی از موارد دیگر، استفاده از تیوب به جای پایپ نیز، به غلطی مصطلح تبدیل شده است.

باید بدانید که فرق این دو، به صورت عمده در ضخامت و نوع اندازه‌گیری آن است:

  • تیوب را با «قطر خارجی» آن اندازه‌گیری می‌کنند و ضخامت تیوب، در اصل قطر خارجی آن است. ممکن است در برخی از موارد، از قطر داخلی یا «OD» نیز استفاده شود. اندازه و ضخامت در تیوب بسیار مهم‌تر است و معمولا قیمت آن، بیشتر است. به علاوه، در تیوب در موارد خاص و برای انتقال سیالات خاص، از جمله گاز، یا مواد شیمیایی استفاده می‌شود.
  • ولی لوله را با «قطر اسمی» آن، اندازه‌گیری می‌کنند. قطر اسمی یا سایز اسمی با نماد «NPS» نشان داده می‌شود. (در لوله‌های تا سایز اسمی ۱۲، سایز اسمی لوله و قطر خارجی، متفاوت هستند – از لوله‌های ۱۴ به بالا، سایز اسمی و قطر خارجی متفاوت‌اند)

لیست قیمت اتصالات را در این صفحه ببینید : قیمت اتصالات

کاربرد لوله چیست؟

نمی‌شود مقاله‌ای درباره اینکه لوله چیست بنویسیم، اما به کاربرد لوله اشاره نکنیم. در این بخش، با انواع کاربردها و استفاده‌های این محصول، آشنا خواهید شد. به طبع این دسته از مصالح ساختمانی، در انواع مختلف لوله‌کشی به کار می‌روند. پس شاید اگر نام این بخش را «انواع لوله کشی» هم می‌گذاشتیم، چندان هم بی‌ارتباط نمی‌بود.

یکی از رایج‌ترین و پیش پا افتاده‌ترین کاربردهای لوله، انتقال آب، مایعات و سیالات است؛ سیالاتی که حفظ بهداشت در آن‌ها، بسیار اهمیت دارد. برای این کاربرد، پایپ‌هایی مخصوصی وجود دارد، معمولا پایپ‌هایی که برای این دسته از کاربری به کار می‌روند، از جنس پلاستیک و یا فلز هستند.

دومین کاربرد رایج پایپ‌ها، انتقال فاضلاب و پسماند است. بدون شک برای انتقال فاضلاب خانگی، پسماند شهری و یا شیمیایی از کارخانه‌ها و… باید از لوله‌های مخصوصی استفاده نمود. پایپ‌هایی که برای این نوع کاربری مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید دوام بالایی داشته باشند؛ معمولا هم از جنس فولاد و پلی اتیلن هستند.

سومین دسته‌بندی در انواع کاربری لوله، انتقال گاز و مواد شیمایی است. منظور از گاز در این بخش، نه صرفا لوله کشی گاز خانگی، بلکه گازی است که در پالایشگاه به کار می‌رود. پایپ‌هایی که برای این دسته از کاربری ساخته می‌شوند، باید بسیار خاص باشند، تحمل فشار بالایی داشته باشند و در برابر خوردنگی و سایر معیارهای رایج، مقاومت داشته باشند. از همین روی، در چنین مواردی بیشتر از تیوب استفاده می‌شود.

می توان انواع کاربردهای لوله را به طور کلی در دسته بندی های مختلف زیر معرفی کرد:

  • لوله کشی
  • آب شیر
  • آبیاری
  • خطوط لوله انتقال گاز یا مایعات در فواصل طولانی
  • سیستم های هوای فشرده
  • پوشش برای ستون بندی های بتنی مورد استفاده در پروژه های ساختمانی
  • فرآیندهای تولید در دمای یا فشار بالا
  • صنعت نفت:
    • پوشش چاه نفت
    • تجهیزات پالایشگاه نفت
  • تحویل سیالات، اعم از گازی یا مایع، از یک نقطه به نقطه دیگر در فرآیند تولید کارخانه ها
  • تحویل مواد جامد فله، در یک کارخانه غذا یا از یک نقطه به نقطه دیگر در فرآیند تولید
  • ساخت مخازن ذخیره فشار قوی (توجه داشته باشید که مخازن تحت فشار بزرگ به دلیل ضخامت دیواره و اندازه آنها از ورق ساخته می شوند نه لوله).

علاوه بر این، لوله ها برای اهداف بسیاری استفاده می شوند که شامل انتقال سیال نمی شود. نرده ها، داربست ها و سازه های نگهدارنده اغلب از لوله های سازه ای ، به ویژه در محیط های صنعتی ساخته می شوند.


شاید این مقاله برایتان جذاب باشد: اسپرینکلر چیست ؟


فرآیند تولید انواع لوله

سه فرآیند برای تولید لوله های فلزی وجود دارد. ریخته گری گریز از مرکز فلز آلیاژی داغ، یکی از برجسته ترین روش های تولید لوله است. لوله های چدن داکتیل معمولاً به این روش تولید می شوند.

لوله بدون درز (SMLS)، به روش اکسترود یا اکسترودینگ تولید می گردد. برای آشنایی بیشتر به مقاله روش تولید لوله مانیسمان مراجه نمایید.

پیشرفت‌های حاصل از دهه ۱۹۷۰ در مواد، کنترل فرآیند و آزمایش‌های غیر مخرب، اجازه می‌دهد لوله‌های درزجوش خاص جایگزین لوله بدون درز در بسیاری از کاربردها شوند.

لوله درزدار لوله ای است که از لول شدن یک ورق نواری تولید می گردد. دو لبه ورق فولادی معمولاً با جوشکاری مقاومتی الکتریکی (“ERW”) یا جوشکاری فیوژن الکتریکی (“EFW”) که از انواع روش های جوشکاری هستند، به یکدیگر جوش میخورند. اضافات جوش را می توان از هر دو سطح داخلی و خارجی با استفاده از صفحه تیغه ای جدا کرد. همچنین می توان ناحیه جوش را تحت حرارت قرار داد تا درز کمتر دیده شود. ساخت لوله های درزدار ارزان تر است. برای آشنایی بیشتر به مقاله روش تولید لوله درزدار مراجعه نمایید.

انواع لوله

بدون شک در مقاله لوله چیست، مهم‌ترین مطلب می‌تواند همین قسمت باشد، پس توصیه ما بر آن است تا این بخش را با دقت بخوانید. همانطور که پیشتر هم در همین مقاله به آن اشاره کردیم، پایپ انواع بسیاری دارد؛ هر کدام نیز از متریالی متفاوت ساخته شده‌اند و به طبع، کاربردی متفاوت از یکدیگر دارند. پس توجه به این معیارها، همگی در انتخاب نوع مناسب، تاثیرگذار خواهند بود.

به صورت کلی، انواع لوله را می‌توان اینطور بیان کرد:

  • لوله پلاستیکی
  • لوله گازی
  • لوله گالوانیزه
  • لوله مانیسمان
  • لوله اسپیرال
  • لوله مبلی
  • جدار چاه
  • داربستی
  • مسی

انواع لوله پلاستیکی

همانطور که از نامش پیداست، جنس آن از پلاستیک بوده و متریال اصلی ساخت آن نیز، همان است. این نوع، مزایای و کاربردهای فراوانی دارد و آن را می‌توان در موارد بسیاری به کار برد. این نوع، دوام و استحکام بالایی دارد، طول عمر آن بسیار زیاد است، نمی‌پوسد، فشار بالا را به خوبی تحمل می‌کند، نصب آن بسیار سریع و آسان است و البته بسیار بهداشتی است.

موارد مصرف آن نیز همانطور که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم، بیشتر برای انتقال مایعات و سیالاتی است که حفظ بهداشت در آن، اولویت دارد. معمولا در لوله‌کشی‌های خانگی و ساختمانی، از این نوع استفاده می‌شود. در کنار مزایای که دارد، باید تحمل پایین گرما و البته انعطاف‌پذیری اندک را نیز به عنوان معایب این نوع از انواع لوله، بیان کنیم.

از انواع لوله پلاستیکی نسل جدید می توان به لوله پوش فیت اشاره کرد.

لوله پلاستیکی چیست | انواع لوله

انواع لوله گازی

دسته دوم از انواع لوله، پایپ گازی است. همانطور که خودتان هم می‌توانید از روی اسمش حدس بزنید، برای انتقال گاز به کار می‌رود؛ همان گاز شهری که در خانه همه ما وجود داشته و از انواع کنتور گاز، به قسمت‌های مختلف هر خانه، منتقل می‌شود. این نوع، خودش به ۲ دسته‌بندی «لوله گاز روکار» و « لوله گاز توکار» تقسیم می‌شود و جنس آن نیز معمولا از ورق «API» است.

از دیگر موارد استفاده از این دسته از پایپ‌ها، می‌توان استفاده از آن در کارخانه‌های پتروشیمی، پالایشگاه‌های نفتی، انواع سوله‌های صنعتی و کارخانه‌های مختلف را نام برد.

لوله درزدار

برای خرید لوله از کارخانه لوله گاز سپاهان با کارشناسان آریا تماس بگیرید. ۰۲۱۳۳۸۶۳۰۳۰

انواع لوله گالوانیزه

شاید بتوان رایج‌ترین و پرکاربردترین انواع لوله را در صنعت، همین انواع گالوانیزه دانست. این دسته، در اصل از جنس فولاد نرم است و روی سطح خارجی آن، با لایه‌ای از فلز «روی» پوشیده شده است. البته نوعی دیگر نیز وجود دارد که هسته اصلی آن، به جای فولاد، آهن است. (انواع گالوانیزه آهنی، نوع سبک نامی‌ده شده و رنگی خاکستری و تیره رنگ دارند.)

از این نوع، معمولا برای انتقال آب و گاز استفاده می‌شود. به علاوه، برای ساخت مجاری سیستم تهویه هوا، سیستم‌های آبیاری، تصفیه‌خانه‌ها و یا انتقال فاضلاب و پسماند نیز، گاها به کار گرفته می‌شوند. همانطور که گفتیم، این نوع، روکشی از جنس روی دارد؛ در حقیقت علت نام‌گذاری پایپ گالوانیزه نیز، همین عمل روکش کردن نهایی آن است.

لوله گالوانیزه از انواع لوله | لوله گالوانیزه چیست

انواع لوله مانیسمان

از دیگر انواع لوله، می‌توان به نوع مانیسمان اشاره کرد که خود به دو نوع «گرید ۴۰» و «گرید ۸۰» تقسیم می‌شود. این نوع از پایپ، بسیار خاص و منحصر به فرد است؛ زیرا که هیچ گونه درز و جوش خوردگی ندارد و اصطلاحا، یکسره است. از این نوع، برای انتقال نفت و گاز در مسافت‌های بسیاری طولانی استفاده می‌شود. به علاوه در صنایع پالایشگاهی، در مبدل‌های حرارتی و گرمایی، برای عایق کردن کابل‌های برق در برابر عوامل محیطی، و البته آبرسانی در حجم بساری بالا نیز، کاربرد دارند. برای آشنایی با تولید کنندگان لوله مانیسمان در ایران و جهان به مقاله ” تولید کنندگان لوله مانیسمان ” مراجعه نمایید.

لوله بدون درز مانیسمان

در لوله کشی گاز روکار میبایست از لوله گاز روکار استفاده نمود. برای اطلاع از قیمت لوله گاز روکار با کارشناسان آریا تماس بگیرید.

در لوله کشی گاز توکار می توان از لوله گاز سپاهان استفاده نمود. برای اطلاع از قیمت لوله گاز سپاهان تماس بگیرید.

انواع لوله اسپیرال

چنان که از نامش پیداست، این نوع از انواع لوله، اسپیرال یا مارپیچ هستند و در حقیقت، از ورق‌های فلزی با جنس الیاف کربن و پلی اتیلن، ساخته می‌شوند. این ورقه‌ها، از دستگاه‌های مخصوص عبور کرده و به خود می‌پیچیند (درست مثل وقتی که یک نی را با مداد تراش، به فنر تبدیل می‌کنید) ، سپس به وسیله جوش‌های مخصوص، به یکدیگر متصل می‌شوند و درزها نیز، پوشیده.

لوله درزجوش مارپیچ | در خط تولید لوله های درزدار

انواع لوله مبلی

از دیگر انواع لوله، که از قضا از انواع پرکاربرد آن نیز به شمار می‌رود، می‌توان به پایپ‌های مبلی اشاره کرد. این نوع از پایپ‌ها، از ورق روغنی یا همان «ورق نورد سرد» تولید می‌شوند؛ مقاومت بسیاری دارند، به راحتی می‌توان آن‌ها را بهم جوش داد، به راحتی آن‌ها را حالت داد و یا آبکاری کرد. از همین روی، با توجه به همین ویژگی، در صنایع مختلفی به کار می‌روند، صنایعی از جمله: تولید لوازم آشپزخانه، هواپیماسازی، اتومبیل‌سازی، و ساخت قطعاتی که احتمال پوسیدگی و خوردگی در آن‌ها بالاست.

لوله چیست | انواع لوله

انواع لوله جدار چاه

بدون شک از دیگر انواع لوله، می‌توان پایپ‌های جداره چاه اشاره کرد. کاربرد این نوع، از نامش به خوبی پیداست؛ بعد از حفر چاه (به هر منظوری) برای اینکه از ریزش دیواره آن جلوگیری کنند، از این نوع استفاده می‌کنند و نه تنها جدار چاه را استحکام می‌بخشند، بلکه به نوعی، تخلیه آب را نیز، کنترل می‌کنند. این نوع، بدنه‌ای شیاردار دارد و مقاومت و طول عمر آن، بسیار بالاست.

لوله جدار چاه از انواع لوله

انواع لوله داربستی

یکی از انواع لوله که خیلی با آن سر و کار داریم، پایپ‌های داربستی هستند. شاید تا به الان نمی‌دانستید، اما پایپ‌هایی که برای داربست مورد استفاده قرار می‌گیرند، صرفا به همین منظور تولید و روانه بازار می‌شوند. از این نوع، نمی‌توان برای کاربری‌های دیگر استفاده کرد. این نوع، خودش دارای دو زیرمجموعه است که یکی شیاردار، و دیگری بدون شیار است. نوع شیاردار آن، استحکام بیشتری دارد.

لوله داربستی چیست | انواع لوله

انواع لوله مسی

پایپ‌های مسی نیز دیگر انواع لوله هستند که برای مصارف خاص، مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این نوع، خواص فلز مس، در حقیقت تعیین‌کننده نوع کاربری آن است. همانطور که می‌دانید، مس رسانایی بی‌نظیر است و از همین خاصیت، می‌توان در ساخت خطوط آبرسانی، ساخت سیستم‌های تهویه هوا، گرمایشی و سرمایشی و… استفاده کرد.

لوله چیست | لوله مسی از انواع لوله

سخن نهایی :

در این مقاله، به این سوال پاسخ دادیم: لوله چیست ؟! انواع لوله و کاربرد هریک چیست ؟

پاسخ به چنین سوالی شاید در ظاهر ساده باشد، اما بدون داشتن علم و دانش و اطلاعات تخصصی، نمی‌توان جواب کاملی برای آن ارائه داد. ما در این مقاله سعی کردیم تا با استفاده از اطلاعات روز دنیا و منابع دست اول، پاسخی درخور، جامع و کامل برای این سوال، ارائه دهیم.

در مقاله لوله چیست و کاربرد انواع لوله، از چیستی و نیستی لوله یا همان پایپ صحبت کردیم؛ از تاریخچه‌ی آن برای شما گفتیم و انواع کاربرد و موارد استفاده از آن را برای شما روشن ساختیم. سپس از فرق آن با تیوپ برایتان گفتیم و این نکته را روشن کردیم که این دو، با هم تفاوت دارند. در نهایت نیز، انواع مختلف آن را برای شما شرح دادیم و هر یک را جداگانه معرفی کردیم.

دانلود فایل پی دی اف انواع لوله

به عنوان حسن ختام این مقاله، بگذارید نظر شما را جویا شده و از شما دعوت به تبادل اطلاعات کنیم. آیا شما نیز در این حرفه مشغول به کار هستید یا حرفه‌ی دیگری را دنبال می‌کنید؟ آیا در شغل خود، از انواع لوله استفاده می‌کنید؟ پاسخ خود را در قالب کامنت با ما در میان بگذارید.


با تشکر از اینکه سایت رسمی تولید کننده اتصالات جوشی آریا جام را انتخاب کرده‌اید.

نیاز به لوله و اتصالات جوشی و ملزومات لوله کشی گاز دارید؟ به بخش لیست قیمت اتصالات مراجعه فرمایید.

در صفحه قیمت اتصالات، می توانید از قیمت اتصالات مانیسمان و قیمت لوله گاز مانیسمان برای لوله کشی گاز توکار و لوله کشی آتش نشانی مطلع شوید.

میدانستید برای لوله کشی گاز فشار قوی ، خرید اتصالات فشار قوی استاندارد، تضمین کننده جان و مال مصرف کننده و تضمین کننده اعتبار پیمانکار ساختمان می باشد؟

آریا جام تولید کننده اتصالات فشار قوی استاندارد با برند بنکار آریا می باشد. تمامی اتصالات فشار قوی این کارخانه، دارای حک استاندارد می باشد.

برای لوله کشی گاز روکار ، نیاز به اتصالات لوله سیاه و اتصالات درزدار دارید؟ قیمت لوله درزدار سیاه و  قیمت اتصالات جوشی درزدار آریا را ببینید و با تخفیف خوب خریداری کنید!

پایین بودن قیمت اتصالات ، در کنار بالا بودن کیفیت و مشتری مداری، از مهمترین علت محبوبیت شرکت آریا می باشد. در کنار تمامی این مزایا، آریا تمامی تولیدات خود را گارانتی مادام العمر کرده است تا با خیال راحت اقدام به خرید لوازم لوله کشی ساختمان نمایید.

میدانستید آریا به عنوان نمایندگی لوله سپاهان و دیگر برندهای معتبر لوله گازی، ارائه دهنده لوله سپاهان گاز، لوله api ، لوله رده ۴۰ ، لوله گازی روکار سنگین، لوله مانیسمان رده ۲۰ می باشد.

خرید عمده لوله گاز از کارخانه های بسیار معتبر تولید لوله، جهت تولید اتصالات جوشی گاز و نظارت بالا بر کیفیت لوله های خریداری شده، باعث شده تا خریداران این مجموعه با خیال راحت اقدام به خرید لوله گازی استاندارد با قیمت مناسب نمایند. لذا شاهد حجم بالای خرید و فروش لوله گازی در این مجموعه هستیم.

در کارخانه تولید اتصالات جوشی آریا، اتصالات لوله گاز فلزی اعم از اتصالات جوشی درزدار، اتصالات جوشی مانیسمان، اتصالات جوشی رده ۴۰، اتصالات سیاه دنده ای و انواع بست لوله تولید می گردد. قیمت تمامی این محصولات در صفحه لیست قیمت لوله و اتصالات موجود می باشد.

هر آنچه در حوزه لوله کشی گاز اعم از  لوله کشی گاز توکار، لوله کشی گاز روکار، لوله کشی آتش نشانی و لوله کشی فشار قوی بخواهید، با کیفیت بالا و قیمت مناسب فراهم است.

کافی است با شماره ۰۲۱۳۳۸۶۳۰۳۰ در ساعات کاری ما تماس بگیرید. یا با واتساپ شرکت ۰۹۳۹۳۸۶۱۵۵۸ در ارتباط باشید.

در قسمت وبلاگ سایت، می توانید اطلاعات جامعی راجع به تولید لوله و اتصالات بیابید.

ویدیوهای صنعتی در حوزه تولید، در صفحه‌ اینستاگرام آریاپایپ قابل مشاهده می باشد.

لوله چیست | انواع لوله
اشتراک گذاری:
این مطالب را هم حتما بخوانید

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *